Kurophold i Litauen
13-04-2007 - 17-04-2007

Gå foråret i møde i Litauen, som bl.a. byder på billig byferie, strandferie (om sommeren) eller wellness ophold. Landet er stadig helt utroligt billigt, så her er det muligt rigtigt at forkæle sig selv ved at bo på 5 stjernede hoteller og spise ude med god samvittighed, da det er utroligt billigt.

Litauen støder op til Østersøen, så de har faktisk en ganske god og lang kystlinie. Stranden ved Palanga er flot, ren og uden sten. Byen kan være temmelig stille uden for sæson, men den ligger op til at være livlig om sommeren med de mange restauranter og barer, der er samlet i een gade. For enden ligger stranden, hvor mange starter aftenen med at nyde solnedgangen over Østersøen.

Hovedstaden, Vilnius, er en historisk by, selvom landet stadig er ganske ungt. Det blev først selvstændigt i 1991. Rusland, Polen og Tyskland har alle sat deres præg på landet.

Danmark var faktisk det første land i verden til at genetablere politiske forbindelser til landet efter løsrivelsen fra Rusland. Island var det første land til at erkende Litauen, som et selvstændigt land. Det huskes stadig tydeligt.

For danske øre kan det være svart at høre forskel på sproget her i landet og russisk. Dette skal man dog aldrig påpege, da det opfattes som en fornærmelse.

Vi har længe gerne villet prøve et kurophold. Litauen er stedet, hvor man kan gøre det ganske billigt. Det 5 stjernede Hotel Vanagupe i Palanga er bare et hotel ud af mange, der tilbyder wellness ophold.
    214 dkk svarede til 100 Litauenske lita 
216 dkk svarer idag til 100 Litauenske lita. En stigning på 1 procent!

Videoer
Litauen2007_Litauen_2.wmv (320x240)
Litauen
Palanga (18 billeder)Vilnius (16 billeder)