Studietur til New York
01-01-2000 - 14-01-2000

Som led i datamatiker uddannelsen på Vejle EDB-Skole tog vi i 2000 på en 2 ugers studietur til New York City i USA. De studerendes SU er ikke stor, så for at det kunne lade sig gøre, skulle eleverne kun betale et mindre beløb, skolen og den danske stat betalte herefter resten.

Det blev nok mere en ryste-sammen og fest-tur end en benhård studietur. For at det er tilladt for skolen at bidrage økonomisk, skal studieturen inkludere noget fagligt relevant. I vores tilfælde som datamatiker studerende, var det et besøg til IBMs hovedkvarter. IBMs hovedkvarter ligger i byen Armonk, et par timers kørsel fra New York. Her arbejder over 25.000 mennesker på en kæmpe højteknologisk arbejdsplads. Der var afsat 1 dag til besøget, så alle de andre dage var der masser af sightseeing på programmet!

New York er en utrolig spændende by at besøge og er et meget multietnisk samfund. Knap 10 millioner mennesker bor i det centrale New York, og tælles forstæderne med, når vi op på over 20 millioner indbyggere. Ja, New York er en af verdens største byer!

New York var ikke den mest sikre by at færdes i efter mørkets frembrud, men det er alt sammen ændret. Her kan New Yorks borgere især takke den tidligere borgmester i New York Rudy Giuliani, som førte en effektiv hård nul tolerance politik mod alle former for kriminalitet.

At besøge New Yorks mindre og større bydele er et helt klart et hit. Tag til China Town eller hvad med en italiensk pizza i Little Italy. Bronx bydelen har overvejende negere som indbyggere, hvorimod skyskraberne og forretningsfolkene dominerer billedet på Manhattan. Manhattan er også den bydel, hvor du får mindst valuta for dine hotelovernatninger. Et 1-2 stjernet hotel starter fra 1500,- og opefter.

Når man er i New York er det helt sikkert et besøg værd at overvære et teater show på Broadway. London har nok de største og mest storslåede shows, men i New York optræder kendte skuespillere gerne i teater stykkerne! Vi så bl.a. Nicole Kidman optræde. Vi valgte et gabende kedeligt teater stykke med selveste Christian Slater, så hvis stykket var uden Christian Slater, havde vi nok forladt salen før tid. Teatersalene er gerne meget små og intime, og man ender tit med at sidde få meter fra scenen.

Madison Square Garden er et mekka for sports interesserede. Her kan der opleves bl.a. verdensklasse basketball og ishockey. Vi overværede en ishockey kamp imellem New York Rangers og Ottawa Senators. Hjemmebane holdet var verdens nok bedste ishockey spiller nogensinde, nemlig Wayne_Gretzky. Det er absolut alle pengene værd, og kan varmt anbefales.

Ren afslapning er i Central Park. Kom lidt væk fra alle bilerne. I vintermånederne er det muligt at leje ishockeyskøjter, og stå på skøjter på den udendørs ishockeybane.

God fornøjelse med alle de spændende billeder fra "Studieturen".
    802 dkk svarede til 100 Amerikanske dollars 
574 dkk svarer idag til 100 Amerikanske dollars. Et fald på 28 procent!

Billede kavalkade