Israel og Jordan
25-01-2006 - 01-02-2006

I slutningen af januar 2006 tog vi af sted på en uges ferie til Israel. Vi måtte et smut forbi København og overnatte, da vi skulle flyve lidt meget tidligt om morgenen fra Kastrup Lufthavn. Heldigvis havde en af vores venner stillet hans lejlighed til rådighed, så vi kunne overnatte i aftenen forinden.

Israel er et utroligt spændende land, hvor der ikke er langt imellem seværdighederne. Faktisk kunne man nemt bruge mindst et par uger til at se hele landet. Derfor måtte vi plukke de mest spændende destinationer ud.

Ferien startede i Eilat, Israel, som ligger i et grænseområde og kun få kilometer fra både Egypten og Jordan. Derfor var det passende med en smuttur til Jordan, som vi ikke få havde besøgt.

Eilat er en ørkenby, og temperaturen er i gennemsnit omkring 21 grader i januar måned og helt op til 50 grader i juli måned. Det er også en by ved Rødehavet, hvor der er mulighed for et væld af vandaktiviteter, såsom dykning, snorkling og vandsti. Byen byder også på et godt natteliv med et utal af barer og restauranter.

Lidt over 2 timers buskørsel fra Eilat ligger Dødehavet, som er verdens laveste beliggende punkt. Det ligger ca. 400 meter under havets overflade og er helt unikt. Pga. det salt & mineralrige indhold i vandet, flyder man ovenpå vandet! Mange tager en avis med ud i vandet og læser den, imens de flyder på vandet...

Vi måtte også en smuttur til Israels hovedstad Jerusalem. En stor oplevelse bare at opleve menneskerne i denne by, men også de mange seværdigheder, såsom Grædemuren, Oliebjerget, klippekuplen, Den hellige gravkirke (Jesus grav og korsfæstelse) og Al Akse moskeen.

Byen er opdelt i forskellige etniske kvarterer, og disse er virkelige spændende at besøge. Et øjeblik vandrer man rundt i det arabiske kvarter, det næste øjeblik i det armenske, det jødiske og kristne kvarter.

Jordan måtte som sagt også besøges. Vi tog en dagtur over på den anden side for at besøge Petra, som ligger omkring 3 timers kørsel fra Eilat. I filmen "Indiana Jones og det sidste korstog" blev flere scener optaget i Petra.
    128 dkk svarede til 100 Israel shekel 
158 dkk svarer idag til 100 Israel shekel. En stigning på 23 procent!
    840 dkk svarede til 100 Jordan dinar 

Israel
Det døde hav (8 billeder)Eilat (18 billeder)
Jerusalem (17 billeder)
Jordan
Petra (24 billeder)Wadi rum (7 billeder)