Agua Calientes, Peru: Wellness i Agua Calientes 
  Torsdag den. 18-11-2010

Agua Calientes er udgangspunktet for besøgende til Machu Picchu. Alle skal igennem denne by - både folk på dagstur fra Cusco og de folk, som har vandret af den ene eller anden sti op til Machu Picchu. Alle skal igennem Aqua Calientes for at komme der fra med tog. Der er 3 muligheder - alle meget dyre. Det er selvfølgelig billigere for de lokale at komme frem og tilbage.

Toget fra Poroy koster 41 usd pr. vej. Der serveres en lille snack undervejs. Turen tager ca. 4 timer. Busturen fra Poroy til Cusco tager 20 min.

Toget til Ollantaytambo koster 36 usd pr. vej. Turen tager ca. 2 time. Derefter skal man med bus til Cusco, som tager næsten 2 timer.

Der findes et luksus tog, The Hiram Bingham, som koster omkring næsten 2000 S. Her er der inkluderet brunch, te, entre og guidet tur ved Machu Picchu. Toget afgår også fra Poroy.

Vores første indtryk af byen var: Åh nej. Det første man ser er bagsiden af byens huse, som virkelig ikke er et kønt syn. Men heldigvis er den meget turistede by et godt og hyggeligt bekendtskab ved et nærmere blik. Der er ingen biler i byen. Bunker af hoteller, restauranter, barer og butikker som alle håber at tjene lidt på alle de mange tusinde folk, som kommer hver dag for at se Machu Picchu. Det er ikke billigt at købe sine souvenirs her. Gem pengene til du er tilbage i Cusco igen. Her får man mere for sine penge.

Navnet på byen "Aqua Calientes" betyder "varmt vand", og byen er netop også kendt for sine hot springs. Mange flokkes i retningen af de varme kilder efter at have vandret i 4 dage på Inka Trail. Entreen koster 10 S pr. person.

Vi blev skuffet, da vi så de varme kilder. Det lignede mere en badeanstalt. De lokale sad og vaskede sig. Det var ikke et naturligt område, hvor man kunne se, hvor det varme vand kom fra. Der var lavet små bassiner, hvor vandet var helt gult. Vi håbede på, at det var mineraler, der havde farvet vandet, da vi lod os glide ned i et bassin. Der var ikke tilgang af nyt vand til de små kar, og man kunne heller ikke se, at der var noget vand, der løb der fra igen. Det gule vand stod stille i de små kar.

De mange turister med ømme lægmuskler, efter at have vandret mange kilometer, betyder også, at der er mange, der tilbyder massage. De fleste står fast på, at en time koster 50 S. I Cusco kostede det jo kun 15 S. Vi ledte lidt videre og fandt en kvinde, som var til at forhandle med. Vi fik en times massage for 20 S.

Derimod er prisen på drinks meget rimelig. Alle steder er der happy hour - all day. 4 valgfri drinks koster kun 20 S. Restauranterne har skruet prisen op på mad. Men spørg efter Menu del Dia, så er det nemt at nyde 3 retter til kun 15 S.

Når det bliver mørkt, og lysene tændes, er byen virkelig hyggelig. Man kan sagtens tage en enkelt overnatning - det vil man ikke fortryde.

Overnatning - Viajeros Hotel, Agua Calientes, Peru
Adresse:
Godt:Ligger centralt. Varmt vand.
Skidt:Nedslidt og uden hygge. Normal pris er 45 usd.
Karakter:5   Pris:   115,80 kr. (60 PEN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)