Cusco, Peru: Forberedelse til Machu Picchu 
  Mandag den. 15-11-2010

Vi har booket en tur til Machu Picchu hjemmefra for at være sikker på at kunne vandre på Inka Trail op til Machu Picchu. Vi har valgt dette firma, som har fået gode anbefalinger: http://www.sastravelperu.com/. SAS er kendt for at arrangere professionelle ture, hvor de ansatte skulle få gode lønninger - men det betyder også, at vi betaler meget for turen. 540 usd pr. person. Der er store problemer med, at bærerne får usle lønninger, næsten ingen mad og nogle må sove direkte på jorden uden telt eller sovepose. Ved at vælge SAS skulle vi gerne støtte god og ansvarlig turisme i Peru uden at nogle lider nød og bliver udnyttet.

Man kan leje sovepose og vandrestav hos SAS, hvis man ikke selv har det. Vi fik vandrestaven gratis. Soveposen havde vi med hjemmefra. Vand sørger SAS for under turen. Hver dag koger de vand, som vi kan fylde på flaskerne. Liggeunderlag leveres gratis af SAS.

Ellers er det en god ide at have regntøj med, da vejret skifter ofte. En hat med bred skygge og masser af solcreme, da vi er højt oppe. Selvom det er overskyet er solen hård. Varmt tøj til om natten. Gode vandrestøvler - det siger næsten sig selv. Førstehjælpskasse. Pandelampe eller lommelygte. Snacks og energibarer er altid gode at have med.

Man skal selv bære alle sine ting. Bærerne tager kun telt og mad. Man kan dog sagtens få sin egen bærer, hvis man ikke selv ønsker at bære rundt på sin bagage - men det koster 50 S pr. dag.

Vi har mødt flere, som har taget Inka Trail flere gange. De elsker turen. Andre mener, at den er lidt kedelig. Vi glæder os til at finde ud af, hvad vi synes :o)

Den person, som har klaret Inka Trail hurtigst, tog hele turen på 3,5 time. Det er virkelig en flot præstation, som man må tage hatten af for. Vi skal klare samme distance på 4 dage.

Inka Trail er 46 km lang og går over 3 bjerge, hvor det højeste er 4200 m og kaldes for Dead Womans Pass.

Overnatning - Don Bosco Hotel, Cusco, Peru
Adresse:Av. Don Bosco s/n, Cusco
Godt:Normal pris er 85 usd. Wi Fi. God morgenmad. Ligner en borg indvendigt.
Skidt:Man kan nemt høre, når folk går rundt ovenpå, så få et værelse øverst.
Karakter:7   Pris:   233,20 kr. (40 USD) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)