Arequipa, Peru: 2. dag trekking i Canyon del Colca 
  Mandag den. 08-11-2010

Kl. 05.30 blev vi vækket. Vores guide stod og lavede pandekager til os. Han mente nok, at vi skulle have noget ekstra energi, da hans pandekager var 1,5 cm. tykke på midten. De blev skyllet ned med te, kaffe og juice.

Kl. 06 var vi klar på anden etape, som bestod af 10 km. De første 5-6 km gik kun op ad bakke. Resten af ruten gik ned. Vi foretrækker begge to at gå op ad, da det ofte er meget svære at gå ned ad, når underlaget er stejlt og løst. Igen var vi fremme efter 4 timer 15 min.

Vi kom forbi en lille landsby, der umiddelbart virkede meget fattig, men det var de ikke. Der lever af en hvid parasit på kaktusplanterne, som de lokale samler ind. 1 mand kan samle 10 kg på 3 måneder. 1 kg kan de sælge for 100 S inde i byen. Derudover er jorden også frugtbar, så de har mange frugttræer såsom avokado træer og frugter fra kaktusplanter.

Der findes mere end 100 forskellige slags kaktusplanter her i Canyon del Colca. Nogle er giftige. Ellers er der ikke så mange farlige ting at passe på. Der lever kun én slags slange her, og den er ikke farlig.

Vores overnatning var i Oasen i Sangalle. Her var endda en pool, som var hårdt tiltrængt efter en god lang vandretur. Oasen er et smukt sted i bunden af kløften. Her er masser af blomster. For nogle år siden var der også mange træer, men de er blevet brugt til brænde. Det er i dag stoppet. I stedet bruges der gas til madlavning.

Hvert måltid begynder med ofte med suppe, hvilket er ekstra lækkert, når det er koldt om aftenen. Dernæst er hovedretten ofte bestående af pasta eller ris med grøntsager skyllet ned med masser af te med kokablade, som er gode mod højdesyge.

Hvis man drikker koka-te eller spiser koka-blade, skal man lige være opmærksom på, at man kan blive testet positiv - selv om mængden af kokain er utrolig lille.

Vores hytte var igen en primitiv hytte med jordstampet gulv, men vi skulle jo også kun sove der :o)

Overnatning - La Posada del Cacique, Arequipa, Peru
Adresse:Jerusalen 404, Arequipa
Godt:Rigtig hyggelige værelser. Udsigt til Misti fra tagterrassen. Wi Fi.
Skidt:Fsktisk ingenting
Karakter:8   Pris:   77,20 kr. (40 PEN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)