Paracas, Peru: Pacaras by 
  Mandag den. 01-11-2010

Det frarådes udlændinge at rejse med de lokale busser. De stopper ofte og er overfyldte. Der findes mange busselskaber i Peru, men grundet problemer med sikkerheden er der stor risiko for tyveknægte, som hugger ting inde fra bussen eller folk, som stjæler bagagen fra under bussen, når den stopper. Cruz del Sur er at af busselskaberne, som anbefales. De er dyre, men man er sikker på at ankomme uden problemer. Lime - Paracas 3,5 time 55 S pr. person.

Cruz del Sur´s busser er chippet, så selskabet kan følge dem på en radar. Inden afgang kommer en sikkerhedsvagt rundt i bussen med et kamera for at filme alle passagerer. Man tjekker sin bagage ind, så selskabet bærer den om bord for dig. En lille billet skal fremvises, inden man kan afhente sin bagage ved ankomst.

Cruz del Sur er et luksus selskab, hvor man sidder komfortabelt i lækre sæder, får udleveret en lille hovedpude, der serveres mad, te og kaffe.

Ikke langt uden for hovedstaden mødes man af et helt anden syn. Bebyggelsen langs med vejen er utrolig fattig. Landet er tørt, og husene er små skure med bliktag. Der er ikke mange biler på vejen, så bussen holder tidsplanen ganske godt.

Ved ankomst til busstationen i Paracas var vi lidt betænkelige ved at skulle af. Stedet lignede mest af alt en flygtningelejr. Vi havde ikke booket et hotel på forhånd. En sikkerhedsvagt fra busstationen var meget snakkesalig. Ud over at være vagt virkede det som om, at han også havde et lille bierhverv som rejseguide. Han kørte os ned til byen. Hele vejen snakkede han om ture, men han tog det helt fint, at vi takkede nej.

Paracas ligger tæt ved Pisco. Begge byer er kendt som værende gode udgangspunkter for besøg til Isla Bellestas også kaldet for "Fattigmands Galapagos". Pisco blev for nylig ramt af et jordskælv, som lagde store dele af byen i ruiner. I dag er byen langt fra genopbygget. Ud over at være ødelagt har byen også store problemer med kriminalitet, som gør, at byen er farlig selv for de lokale.

Paracas er en lillebitte by, der ligger ved havet, hvorfor der er ganske mange seafood restauranter. Byen ligner en stor byggeplads. Paracas virker som en ung by, der kun er under opførelse, fordi den ligger tæt ved en turistattraktion.

Til frokost ledte vi efter en lokal restaurant. Der er mange restauranter, der henvender sig til turister, hvorfor prisen er skruet op. Ofte kan man finde den gode mad der, hvor de lokale spiser. Vi fandt et sted, der havde Menu del Dia til 8 S pr. person for 2 retter. Kyllingesuppe til forret og fisk til hovedret. Det lød måske lidt for billigt til at være godt. Vi bestemte os for at give det en chance. Vi blev ikke super mætte, men det viste sig at blive lidt af en oplevelse.

Suppen kom....jeg fik noget af et chok. Nede i min suppe kom en hel hønsefod med tæer til syne. Neglene var klippet af, men alligevel, hvad laver en hønsefod i en suppe. Der er ikke meget kød på den - måske giver den smag... Fisken var meget bedre. Den viste sig heldigvis at se ganske normal ud :o)

Overnatning - Hotel Santa Maria, Paracas, Peru
Adresse:
Godt:Perfekt placering midt i den lille by tæt ved strandpromenaden
Skidt:Internettet virkede ikke altid - men det var gratis
Karakter:6   Pris:   154,40 kr. (80 PEN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)