Panajachel, Guatemala: Markedsdag i Chichi 
  Søndag den. 04-02-2007

Kl. 8 blev vi hentet og kørt til et kæmpe maya indiansk marked i nabobyen Chichi. Det kostede 110 quetzales pr. billet. Markedet afholdes kun hver torsdag og søndag.

Lige inden vi kørte ind i byen skulle vi igennem en tjekpost, der skulle sikre, at vi ikke tager bestemte slags frugt med til markedet, da de ville undgå udbredelsen af fruitflies. Bl.a æbler, pærer, appelsiner og citroner måtte ikke tages med ind i byen. De blev konfiskeret.

Vi var i gennemsnit 1/2 meter højere end alle indianerne, så vi kunne nemt få øje på hinanden.

Priserne var temmelig høje. Man skulle ca. forhandle prisen ned til 1/3 for at gøre en god handel. Vi købte en maske af en maya indiansk kvinde til 40 quetzales, og en gave til Lotte og Troels´ lille Noah, som vi endnu ikke har set. Det blev også til et par T-shirts til Honny og hans niecer. Så det har Louise og Michelle at glæde sig til.

En amerikansk fyr, der var med samme bus som os, fortalt, at hvis man køber kaffe hernede, skal man ikke putte det i sin bagage, som tjekkes ind, da narkohunde vil opfange kaffeduften og tro, at man prøver at skjule stoffer. Han var engang blevet stoppet og havde fået gennemrodet ALT i sin bagage. Så husk altid at tage kaffen i håndbagagen.

Sidst på eftermiddagen var vi tilbage i Panajachel igen. Godt sultne gik vi hen til den lokale fastfood restaurant kaldet Tacos 3 x 10. For 10 quetzales fik vi 3 tacos hver. Her er tacos små, flade, bløde brød med fyld ovenpå.

Ved 18 tiden gik vi ned til søen for at se solnedgangen over vulkanerne. Vi fik hurtigt selskab af nogle sælgere, et par ældre damer. De var så søde, så vi fik helt ondt af dem. De ville dog ikke langt nok ned med priserne på deres vævede ting, så vi tænkte, at de nok klarede sig godt nok alligevel.

Ved 20 tiden gik vi ned i byen for at spise aftensmad. En uruguaysk restaurant har fået gode anbefalinger for deres grillede retter. Vi fik 2 store hovedretter, henholdsvis okse- og kyllingekød med ost og bacon på sammen med salat og alt det hvidløgsbrød, som vi kunne spise. Uhmm :) Det kom til at koste ca. 220 quetzales inkl. en flaske rødvin og vand.

Aftenen blev sluttet af på en bar, der havde et amerikansk jazz band på besøg. Honny endte med at købe en T-shirt, så han lignede en af bartenderne :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)