Panajachel, Guatemala: Vulkansøen Lago de Atitlan 
  Lørdag den. 03-02-2007

Vi har helt glemt at fortælle, hvordan navnet gringo opstod. Det er en sjov historie. USA har jo invaderet Mexico flere gange. De amerikanske soldater bar grønne uniformer. Mexicanerne var trætte af deres besættere, så de råbte: "Green go". Deraf navnet "gringo".

Når man læser avisen i Guatemala, bliver man chokeret. De første sider omhandler kun nye mord. De fleste finder dog sted i hovedstaden Guatemala City. Derfor skal vi heller ikke dertil. Langt de fleste turister undgår denne by. Man skal også passe på i andre dele af landet, men heldigvis ikke på samme måde.

Vi var oppe kl. 4.30 i nat for at give besked til resten af gruppen om, at vi ikke kom med på vulkan-bestigningen. Honny har det bedre, men er stadig lidt mat. Jeg var egentlig glad for, at vi ikke kom af sted, da 25 kg oppakning er lidt for meget for mig. Vi fik alle pengene retur, så det var heldigt.

Vi har nu taget chicken bussen videre øst på i dag til Panajachel, som er en af de byer, som ligger rundt langs med søen Lago de Atitlan. Vi måtte skifte bus 3 gange.

Chicken busserne har samme princip som i Indien. Jo flere der kan være i bussen, jo bedre er det....i hvert fald for buschaufføren, som tjener flere penge.

Inden turen starter, vælter det ind og ud af bussen med sælgere- is, sodavand, pizza, aviser etc. Der var også en missionærer om bord, der stod i midtergangen under det meste af turen og prædikede om Gud.

Vi sad 3-4 personer på hvert sæde, og gangen var også stoppet med folk. Chaufføren skruede op for musikken, og så drønede vi ellers ud ad smalle bjergeveje, hvor der gerne skulle overhales, selvom der var skarpe sving.

Lago de Atitlan er dannet af en vulkan, der er sunket sammen. Der er stadig andre vulkaner rundt om søen, så her er en rigtig flot udsigt.

Panajachel er meget turistet, men det er dejligt at være sådan et sted engang imellem. Det gør det lettere at finde hoteller, restauranter og købe souvenirs. Indtil videre har vi købt en T-shirt, kasket og en maya maske.

Vi spiste aftensmad på den populære restaurant Sunset Cafe med udsigt til vulkansøen. Panajachel har lidt dyre turistpriser. Så en middag med en fælles portion nachos med guacamole, 2 hovedretter og drinks kostede 201 quetzales.

Der er også en del barer her i byen, så der sluttede vi aftenen af :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)