Jeju City, Sydkorea: Jeju-Do, Honeymoon Island 
  Tirsdag den. 20-09-2011

Kl. 05.37 tog vi første afgang med metroen mod Gimpo Lufthavn. Det er super nemt og enkelt at komme rundt i byen og frem og tilbage mellem byen og lufthavnen. Normalt er det dyrt at komme fra en lufthavn, men her er Seoul super serviceminded. En one way-billet koster kun 1.100 won.

Hjemmefra havde vi booket en flybillet til Korea' Hawaii, som de selv godt kan lide at kalde øen Jeju-Do. One way kostede kun 180 dkk. Der er afgange hvert 15. minut hele dagen mod øen, så det siges, at man kan tage direkte ud i lufthavnen for at købe en billet, den dag man ønsker at rejse. Det skulle også være muligt at forhandle om prisen, hvis flyet ikke er fyldt op.

Kl. 07.35 satte vi kurs mod den sydligste del af Korea, hvor Honeymoon Island ligger. Flyet fyldes op på bare 15 minutter. Stewardesserne er meget effektive og professionelle, så flyet kom af sted til tiden. En time senere landede vi på øen.

Jeju-Do er ikke en lille ø. Den er 70 km lang og 30 km bred, hvor der ligger flere byer og strande placeret rundt langs med kysten af øen. Hovedbyen hedder Jeju-Si, og her slog vi os ned. Byen er opdelt i 2 zoner. Havnefronten med dyre hoteller og strandpromenaden. I nærheden af havnefronten ligger en overdækket gågade, underjordisk shoppingarkade og Dongmum markedet, som byder på stort udvalg i friskfangede fisk og grøntsager. Centrum af byen omkring City Hall byder på et rigt byliv med masser af butikker og restauranter. Her kan man ikke mærke, at man befinder sig på en ø.

Uanset hvor man beslutter sig for at bo, koster det kun mellem 2.600 og 3.000 won at komme frem og tilbage mellem de 2 byzoner. Vi valgte havnefronten, men det var nok ikke helt, det rigtige valg for os...

Det er tydeligt at mærke, at vi er kommet væk fra en storby - prisniveauet er faldet markant. Vi spiste frokost, sushi og nudler med seafood, for kun 4.200 won i alt.

Dongmum markedet viser bredt udvalg i fisk fra havet. Kvinder sidder og tilbereder dagens fangst, mens kunderne går rundt og vælger, hvad de gerne vil købe. Midt imellem fisk og grøntsager sælges der pludselig statuer af Dolharubang, som er øens "grandfather". Disse statuer er lavet i lava. Ingen ved, om de symboliserer "held og lykke" eller "fertilitet". Vi købte en statue for 20.000 won.

Blandt byens mange anbefalede restauranter dukkede en indisk restaurant op, som ligger i centrum -som sjovt nok hedder Bagdad Cafe. Her tog vi hen, og vi kan også varmt anbefale den. 2 forretter, 2 hovedretter samt drikkevarer kostede kun 44.000 won. De taler fint engelsk her.

Overnatning - Tapdong Hotel, Jeju City, Sydkorea
Adresse:Haejingno, Jeju-Si
Godt:PC på værelset og meget pæne og store værelser
Skidt:Folk i receptionen taler meget dårligt engelsk
Karakter:7   Pris:   225,00 kr. (45000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)