Huacachina, Peru: Sandboarding og vingård 
  Onsdag den. 03-11-2010

Huacachina by er bygget op omkring en lille sø. En oase midt i ørkenen. Det har overrasket os meget, at Peru er så tørt et land. Landet med de tørreste steder - eks. Huacachina - og de vådeste steder i verden - Amazone.

Denne by er helt bogstavelig talt beliggende midt i et sandhul omkring en sø ude i ørkenen. Der findes kun 2 rækker med huse, som alle ligger rundt om søen. I baggrunden hele vejen rundt om byen mødes øjet af en mur af sand. Sandbjergene ligger så tæt ved husene, at flere har sand direkte ned i deres have. Lige meget hvor man kigger hen, er det umuligt at få øje på en horisont. Man kan virkelig ikke se forbi de høje sand dunes, som omgiver byen. Vi er i et hul :o)

I morges blev vi vækket af rysten. Hele værelset rystede, døren klaprede i dørkarmen. Intet faldt dog ned fra væggene. Det viste sig at være et lille jordskælv, som målte 4 på Richter Skalaen. Det eneste, som har taget skade, er internet forbindelsen.

Alle restauranter har godt udsyn til den lille sø i centrum af byen. Menu del Dia koster kun 10 S eller 15 S. Indtil videre er det i denne by, hvor vi har fået det bedste måltid. Vi fik henholdsvis supper og salat til forret. Lomo saltado og fisk saltado til hovedret. Saltado består af skåret kød, løg-, tomat- og kartoffelskiver samt ris. Meget velsmagende og ikke meget anderledes end det mad, vi kender i forvejen. Saltado er en af landets nationalretter. Alle smiler og tager sig til hjertet, når vi siger, at vi godt kan lide Lomo Saltado :o)

Byens livsnerve er turisterne, som tiltrækkes af surfing i de kæmpe store sanddunes. Men området har også en anden attraktion, som vi startede dagen med. Der ligger ganske mange vingårde eller bodegas, som det hedder i Peru. Tacama er Sydamerikas ældste vingård og nem at besøge fra Huacachina. De producerer hvid-, rose- og rødvin, champagne samt pisco, som er landets nationaldrik - på højde med tequila i Mexico.

Tacama er en moderne og effektiv vingård, der producerer 1 mio. liter om året. Der er ansat 100 mand. De går meget op i podning af vinranker for at fremstille nye druer.

Som kontrast til en moderne vingård, blev vi bagefter kørt hen til en gård, der stadig fulgte den gammeldags metode med stampning af druer. Ingen vasker deres fødder, inden de hopper ned i druerne. Sure tæer er med til at give den helt rigtige smag. De producerer meget pisco, som er en utrolig stærk alkoholisk drik. Blandet med citron eller lime smager den straks bedre. Denne drik kaldes for Pisco Sour og serveres alle steder. Pisco blandet med grapejuice eller figner er også en god variant.

Kl. 16 satte vi os ind i en dune buggy, som er en bil, der er bygget specielt til at køre i de kæmpe store sand dunes. Ørkenen er over 50 km stor og går hele vejen ud til Stillehavet.

Vores chauffør var virkelig skør og ufuldstændig vild, da han fræsede rundt med os ude i ørkenen. Vi sad alle sammen og skreg. Han drønede op ad næsten lodrette sider, kørte ud over toppene på de mange dunes, drønede ned på den anden side, så vi troede, at vi skulle vælte. På et tidspunkt fløj vi igennem luften. Han gav den maks. gas ud over en skrænt, så vi fløj 10 meter igennem luften, inden vi landede. Vi var 8 i bilen, og alle skreg af fulde hals. Vi var spændt godt fast ellers ville alle være trillet, fløjet eller væltet ud af bilen flere gange.

Undervejs stoppede vi nogle gange for at surfe ned ad de stejle sand dunes. Masser af stearin under et surfboard og så man kan surfe. Det gør ikke ondt at vælte i sandet, hvilket var heldigt, da alle væltede utrolig meget. Det betød også, at bagefter havde man sand overalt på sig, når man tog tøjet af :o)

Begge aktiviteter tilsammen kostede 70 S pr. person.

Overnatning - Huacachina Hotel, Huacachina, Peru
Adresse:Huacacina
Godt:Et skridt op fra backpacker hostels. Nyt hotel med flotte værelser.
Skidt:Wi Fi duede ikke da vi var der
Karakter:8   Pris:   173,70 kr. (90 PEN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god