Antigua, Guatemala: Fra fisketur til hesteryg 
  Torsdag den. 08-02-2007

Efter en dejlig afslappet dag i går, skal vi i dag på fisketur. Det, vi fanger, tilberedes, imens vi er ude at ride. Det koster 325 quetzales pr person. Ja, tingene er ikke helt billige her.

Kl. 9 blev vi hentet og kørt laangt ud på landet, d.v.s op i bjergene her :) Vi skulle ud på en farm, hvor man kan fiske, plukke bær, se hvordan de laver kaffe og mælkeprodukter samt ride på heste.

Vi fik en bambusstang med snor og en krog stukket i hånden. Der var lavet damme, hvor de opdrætter fisk, og det var i en af de damme, som vi skulle fiske. En smal sag tænkte vi, da der var masser af fisk.

En lille time senere havde vi stadig ikke fanget noget. Honny var tæt på, men fisken faldt af og ned i vandet igen :)

Så var det blevet tid til at ride en tur. Nogle ansatte på gården fortsatte fiskeriet for os, så vi kunne få noget mad, når vi kom tilbage.

Det blev 2 hårde timer på hesteryg. Vi red i cowboy-saddel, hvilket var temmelig hårdt for bagdelen. Vores heste var lidt tynde, men det er de nok generelt sammenlignet med heste i Danmark.

Det var en flot tur ud i landskabet. Der er også mange indianere her. Vi red forbi flere små, små landbrug. Børn hjælper til i en tidlig alder. Vi så mange, der slæbte på bl.a. tungt brænde. De tager et bundt på ryggen og en snor rundt om panden, så de har hænderne fri.

Jeg tror, ikke hestene kunne finde ud af galopere, men vi travede en del. Honny havde også fundet ud af, hvor startknappen til hans hest sad. Den var lidt doven, men så fik han en lille pisk i hånden.

Tibage på farmen igen ventede der os en stor frokost. Vildt dejligt, da vi var godt sultne. Vi fik fisk og ris med grøntsager, en stor salat og masser af tortillas (små flade brød). Det hele var blevet tilberedt udenfor over et bål.

Farmen lavede jo også kaffe. Vi smagte de bønner, som lå til tørre ude på gårdspladsen. De smagte overhovedet ikke af kaffe...mere af korn. Vi smagte også friske frugter fra kaffeplanten...de smagte heller ikke af kaffe :) Vi smagte den færdige kaffe, og den var faktisk ganske god.

Sidst på eftermiddagen var vi tilbage i byen igen, hvor vi skulle have et bad, da vi havde støv over det hele.

Vi gik tidligt ned i byen for at spise aftensmad, allerede ved 17 tiden, da vi skal frygtelig tidligt op i morgen.

Det er bedst eller i hvert fald billigst at være på markeder sidst på dagen, da det er nemmere at forhandle prisen ned. Vi havde også heldet med os. Vi fik købt T-shirts, 2 for 41 quetzales, og 2 skulpturer eller bogstøtter for 80 quetzales.

Ved 18 tiden bliver det så småt mørkt, og så er det ikke sikkert mere at være på markedspladsen, så vi gik op til byen igen.

Vores aftensmad var lokale retter. Maden smager godt. Den er ikke så krydret som i Mexico, men Mexico har nu også rigtig mange gode retter. Begge steder er de især glade for mosede brune bønner men også guacamole. Det følger tit med som tilbehør sammen med tortillas.

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god