Xela, Guatemala: Aqua caliente = varme kilder 
  Fredag den. 02-02-2007

Xela har nogle gode varme kilder oppe i bjergene med udsigt til vulkaner i det fjerne. Sammen med en lille gruppe fra vores hostel tog vi af sted med en lokal bus, også kaldet chicken bus.

Vores lille gruppe på tur bestod af 2 israelere og 2 canadiere, hvor af den ene var en sød, ældre men lidt spøjs dame med Bob Marley hår :)

Busserne her i landet er ældgamle amerikanske skolebusser, som er eksporteret til Guatemala, hvor de stadig bruges. Busserne får en ordentlig omgang med malebøtten, inden de tages i brug, så de er meget farvestrålende. Det er normalt, at der sidder 3 på hvert sæde, så der kan være temmelig mange i busserne. En billet koster 3,50 quetzales.

Det sidste stykke op til de varme kilder foregik på laddet af en bil (6 quetzales pr. person). Det var en smuk tur op ad bjerget forbi markerne, hvor indianerne arbejdede med høsten. Deres afgrøder var bl.a. løg og kål.

De varme kilder var en ren fornøjelse at boltre sig i. Vandet der kom ned fra bjergene var skoldende varmt. Vi er jo mange, der elsker et varmt bad, så det var en ren drøm :)

Tilbage i Xela igen læssede bussen os af ved et marked. Det var spændende at gå rundt blandt de lokale, men de fleste ting lignede, at de havde været brugt for.

Kl. 18 var der møde angående vores vulkantur. Vi fik tildelt oppakning og udstyr.

I løbet af aftenen fik Honny det dårligt. Han kastede op hele tiden. Vi ved ikke, hvad det skyldes, men mange andre har også haft ture her grundet hygiejnen. Så vi er ikke sikker på, at vi kan komme af sted i morgen.

Det er ærgerligt, men det har også vist sig, at vi skal bære 25 kg, hvilket er meget for mig. Turen i sig selv vil være hård, da det går stejlt op, samt mange får højdesyge. Så måske er det held i uheld...

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god