Aqaba, Jordan: Syd for Aqaba 
  Mandag den. 07-11-2011

Aqaba ligger kun 18 km fra Saudi Arabiens grænse. Imellem grænsen og byen er der en strækning med strande og snorkle-steder. Stranden inde i Aqaba er ikke noget særligt - man skal syd for byen, hvis man gerne vil bade i havet.

Vores lille udlejningsbil satte kurs mod syd og stoppede ikke, før den nåede Saudi Arabiens grænse :o) Det er nogle øde veje man kører på. Til den en side er der udsigt til det ene golde bjerg efter det andet. Til den anden side kan man se havet, Israel og Ægypten. Hold godt øje med vejen for pludselig holder en bil parkeret midt på vejen. De lokale har det med at parkere, hvor de har lyst.

Grænseovergangen er ikke noget særligt - heller ikke hårdt bevogtet. Muslimer kan sagtens få lov til at passere, det er kun os andre, der har svært ved komme ind i landet.

Vi vendte bilen rundt og satte kurs mod et af de mange hoteller, som ligger langs med stranden. Man kan nyde havet fra en offentlig strand sammen med de lokale, hvor kvinderne ofte er helt tildækket. Der findes specielle muslimske badedragter, der mere minder om våddragter, der dækker kroppen fra hårtoppen og hele vejen ned. Den offentlige strand er nem at få øje på oppe fra vejen. Der er fyldt med biler og telte, så det ligner næsten en flygtningelejr..

Vi valgte at nyde stranden fra et af de fine resort-områder. Mövenpick gav os lov til at benytte deres faciliteter ganske gratis. Ofte koster det, hvis gæster udefra ønsker at opholde sig på et resort om dagen. Vi skulle kun betale 5 dinar pr. person for at leje snorkle-udstyr.

Stranden var desværre ikke imponerende. Sandet mindede mest om grus, men udsigten til bjergene var fantastisk. Det var muligt at snorkle direkte fra stranden. Det lykkedes desværre ikke for os at finde områder med flotte koraler. Vi så lidt, men det var ikke særligt imponerende.

Derimod var Mövenpicks pools super flotte. Især deres infinity pool var fabelagtig flot. Den er bygget, så det ser ud som om, at poolen forstætter direkte ud i havet.

Royal Diving Club anbefales i Lonely Planet, men de er meget dyre. Det koster 23 dinar pr. person bare at benytte deres faciliteter inkl. snorkling. Mövenpick byder på et meget mere lækkert resort, så det kan varmt anbefales.

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)