Amman, Jordan: Det Døde Hav 
  Tirsdag den. 08-11-2011

Kl 9 var vi klar til at sætte kurs mod nord og Det Døde Hav. Det ligger ca. 240 km nord for Aqaba og 408 meter under havets overflade. Havet eller søen er 65 km lang. Dele af grænsen mellem Israel og Jordan går lige igennem Det Døde Hav. Vi kørte ad Dead Sea Highway, som gav smuk udsigt til Israels mange bjerge og det sidste stykke, havde vi den flotteste udsigt til Det Døde Hav.

Det Døde Hav er verdens lavest beliggende sø med en saltholdighed, som svinger omkring 31,5 % - eller ni gange så meget som Middelhavets 3,5 %. På grund af det høje saltindhold findes der intet liv i vandet.

I følge vejrudsigten skulle det kunne blive 21 grader ved Det Døde Hav i dag, men jo nærmere vi kom, jo varmere blev det. Vi havde ellers sagt til os selv, uanset hvor koldt det var, skulle vi ud at flyde i det salte vand. Det fik vi ingen problemer med at holde. Der var 26 grader, så det var en fornøjelse at hoppe i havet.

Der er muslimsk helligdag i denne uge, så priserne er skruet op. Igen kan man vælge at benytte den offentlige strand eller de fine resorts, som ligger perfekt placeret ved kanten af Det Døde Hav. Vi valgte igen Mövenpick. Her føles det mere sikkert at parkere bilen, og man slipper for at være de eneste, som har "badetøj" på :o) Entre koster 40 dinar pr. person, hvor af man kan spise for de 20 dinar.

Mövenpick er et enormt resort. Der er gratis juice-bar oppe i receptionen. Flere pools at vælge imellem. Infinity poolen er kun for voksne - så stilheden er fabelagtig. Hop ud i Det Døde Hav, derefter smøres kroppen ind i mudder, lad det tørre i 15 min, hvorefter man igen hopper ud i det salte vand. Til sidst skylles man ren under bruseren. Vildt lækkert. Huden er helt blød bagefter :o)

Husk at undgå at få det salte vand i munden og øjnene - det fortryder du straks. Det er heller ikke en god ide at barbere sig dagen inden, man skal bade i Det Døde Hav :o)

Grundet de høje priser kørte vi sidst på dagen videre til hovedstaden kaldet Amman, som ligger ca. 30 km væk. Vi nåede ikke frem, mens det var lyst, så det var en endnu større udfordring at takle den opfindsomme arabiske kørsel.

Overnatning - Bonita B&B, Amman, Jordan
Adresse:P.O. Box 830646 Amman 11183 Jordan
Godt:Rene værelser. God lille morgenmadsbakke.
Skidt:Meget larm fra gaden.
Karakter:3   Pris:   480,00 kr. (60 JOD) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)