Cusco, Peru: Cusco by 
  Lørdag den. 13-11-2010

Igen vi fik et busselskab anbefalet - San Luis. Vi havde bedt om en turist bus, som jo skulle være mere sikker. Måske er det fordi, at der ikke er så mange turister i Puno i øjeblikket, at bussen blev fyldt op af lokale. Igen blev vi heller ikke filmet, inden vi steg på bussen. Turen tog ca. 7 timer og kostede 25 S pr. billet.

De 2 gange, vi har kørt med lokal bus, har flere folk stillet sig op i midtergangen for at prædike. Nogle holder laange taler om frelse og vil sælge deres video. Andre vil sælge blegemiddel til tænder. Ja kun fantasien sætter grænse for talernes indhold.

Cusco er Perus mest turistede by, hvilket ses tydeligt. Området omkring Plaza de Armas oser af liv. Her er super hyggeligt. Igen skal man lige huske på, at man befinder sig i et land, hvor over 50% lever under fattigdomsgrænsen på 2 usd pr. dag. Det er ikke de tiggende på gaden, der udgør den største trussel. Det er de, ofte unge mænd, som har bestemt sig for et andet liv - koste hvad det vil. I Cusco kommer de frem om aftenen, hvor de lister rundt. Nogle hvisker, om vi vil købe stoffer. Andre holder udkig efter nemme ofre.

Cusco er et dejligt sted at komme til som turist. Her findes restauranter fra hele verden - Mexico, Korea, Italien, Kina etc. Der tilbydes massage til samme priser som i Thailand. 1 times massage med bl.a. varme sten koster kun 15 S. Byen bugner af butikker med alverdens souvenirs - ofte strikket i lama/alpaka uld såsom huer, tørklæder, vanter, trøjer, legetøjsdyr etc.

Priserne på hoteller og restauranter omkring Plaza de Armas er høje. Gå et par skridt ned ad en sidegade og prisniveauet er helt anderledes. Vi fandt en mexicansk restauranter, der tilbød appetitvækker, forret, hovedret og et glas vin for kun 15 S.

Overnatning - Don Bosco Hotel, Cusco, Peru
Adresse:Av. Don Bosco s/n, Cusco
Godt:Normal pris er 85 usd. Wi Fi. God morgenmad. Ligner en borg indvendigt.
Skidt:Man kan nemt høre, når folk går rundt ovenpå, så få et værelse øverst.
Karakter:7   Pris:   233,20 kr. (40 USD) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)