Flores, Guatemala: Tikal, den forladte by 
  Fredag den. 09-02-2007

Kl. 03.40 ringede vækkeuret. Kl. 04.00 blev vi hentet og kørt til lufthavnen i Guatemala City, som er vores eneste møde med denne by. Den er alt for farlig at opholde sig i. Der sker alt for mange mord hver dag.

Vi skal flyve til Flores, som ligger længere mod nord i landet. Herfra skal vi til Tikal, som er en berømt, gammel, forladt landsby fundet langt inde i junglen.

Fra Flores er det også nemt at komme til Belize, som er vores næste stop.

Den nationale lufthavn var lille bitte. Hvert luftfartsselskab har deres lille afgangsterminal, som er et lille bitte venteværelse. Der var sket en kommunikationsfejl et sted, da vi ikke stod på listen over passagerer. Der var heldigvis plads, så vi kom med. Det så ud som om, at vi fik de 2 sidste pladser i flyveren, heldigt.

Allerede i lufthavnen er det muligt at booke en tur ud til Tikal. Folk var enormt ivrige for at få fat i os, da der ikke er så mange turister på denne tid af året. Vi takkede pænt nej til alle tilbudene og tog en taxi hen til hostellet Doña Goya II. 80 quetzales for et dobbeltværelse og en flot udsigt til søen.

Flores er en rigtig lille hyggelig by, som ligger på en lille ø tæt ved byen Santa Elena. Fra de fleste restauranter og hoteller er der en flot udsigt til søen.

Vi spiste morgenmad, sandwichs, lige ned til søen, som vi kunne se var fuld af fisk.

Kl 10 blev vi hentet af den chauffør, som vi hyrede i lufthavnen. Det lykkedes ham at være så ihærdig, at vi købte turen ud til Tikal af ham. 50 quetzales for en person tur-retur. Tikal ligger ca. 1 times kørsel væk.

Det koster yderligere 50 quetzales at komme ind i nationalparken og se Tikal. Men så er det ellers også bare om at komme i gang med at gå rundt og opleve fortidens storhed.

Tikal strækker sig over et større område, så der skal gås en del. Der er bygget flere templer, der er så høje, at man kan se ud over hele junglen, et rigtig flot syn.

Vi klatrede op på 3 kæmpe store templer, hvorfra vi havde den flotteste udsigt over trækronerne og junglen. Det var hårdt for benene, men sikke en udsigt der var deroppe.

Det er faktisk lidt lige meget hos hvilket selskab, man har booket sin busbillet ud til Tikal. Man skal bare vise kvitteringen, så kan man køre med flere forskellige busser retur. De arbejder sammen på kryds og tværs.

Det var en varm tur. Luftfugtigheden er høj, der er ikke meget vind i junglen, så vi fik varmen godt og grundigt :)

Sidste på eftermiddagen kom der et ordentlig regnskyl. Det varede kun i ca. 30 min., men det rensede luften godt.

Vi spiste aftensmad med udsigt til søen. Vi faldt i snak med nabobordet, som var en pige fra Schweiz og 2 ældre herrer fra USA, der havde meget forskellige politiske meninger om Bush, så det var sjovt.

For 170 quetzales fik vi nachos og caprihinaer (brasiliansk drink) til forret. Pizza til hovedret med pina colada og øl, uhmm :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)