Ayutthaya, Thailand: Den gamle hovedstad ”Ayutthaya” 
  Torsdag den. 07-08-2003

Efter morgenmaden tog vi en tuk tuk ned på togstationen, hvor vi fandt et tog til Ayutthaya, 15 baht pr person. Ayutthaya er den gamle hovedstad i Thailand, men har ikke større betydning for landet mere. Nu er den mest kendt for sine mange religiøse seværdigheder såsom Buddha figurer og templer.

Fra togstationen skal man med en lille ”tømmerflåde” over en flod for at komme ind i byen. Den sejlede hele tiden og kostede kun 2 baht. Vel over på den anden bred lejede vi en tuk tuk i to timer for 220 baht, der kørte os rundt i hele byen for at se seværdighederne. Ved et af templerne blev vi velsignet af en munk, som også ville være ekstra høflig, så han fyldte vores vanddunk op med helligt vand. Da vi jo ikke kan drikke deres vand pga bakterier, måtte vi hælde vandet ud, så vi fik ikke den ekstra velsignelse.

Sidst på eftermiddagen tog vi toget tilbage til Bangkok, men denne gang kostede en billet 30 baht – det dobbelte af turen der ud.

Om aftenen skulle vi ind til St Michael's igen for sidste fitting. Bagefter skulle vi spise aftensmad sammen med skrædderen, som havde inviteret os. Der var mange i butikken, så vi måtte vente i lang tid på at prøve vores tøj. Da vi endelig fik prøvet tøjet, var vi heldigvis meget tilfredse med arbejdet.

Der var meget travlt i butikken, og klokken var ved at være 10 om aftenen, så vi måtte selv tage ud at spise på skrædderens regning. Ved siden af butikken lå der en fin thai restaurant, som han fulgte os hen på. Han bestilte nogle forskellige thai retter, som vi ikke havde prøvet før og sagde, at vi bare skulle bestille mere, hvis vi kunne spise mere. Vi fik suppe, seafood-boller, kylling med nødder og karry.

Der er mange barer og et nyåbnet diskotek på Khao San Road, hvor vi gik hen for at fejre vores nye indkøb.

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)