Uruguay
 

Uruguay er det mindste "spanske" land i Sydamerika, men har dejlige badestrande, nogle spændende kolonibyer og en af Sydamerikas mest charmerende hovedstæder, Montevideo. Ved den lange kystlinie ud til Atlanterhavet findes der internationalt berømte badesteder. Beliggenheden ved havet betyder, at klimaet er ret blæsende, så det kan føles koldere, end temperaturen antyder.
Uruguay roser sig af at være verdens første sociale velfærdsstat og af at have det laveste antal analfabeter i Sydamerika.
De vigtigste sociale begivenheder er det årlige karneval og påskeugen, hvor du kan opleve hesteafretning, cowboystunt-ridning og folkemusik.
Størstedelen af den uruguayske befolkning nedstammer fra europæiske indvandrere - primært fra Spanien og Italien. Nyere historiske og genetiske undersøgelser har dog afsløret, at en betydelig del af befolkningen også har indo-amerikanske forfædre. Cirka otte procent er efterkommere efter afrikanske slaver.
Med et areal på kun 186.000 kvadratkilometer er Uruguay blev beskrevet som en by, hvortil der hører en stor ranch. Befolkningstilvæksten er den laveste i Latinamerika. Det skyldes delvis massiv udvandring som følge af den økonomiske krise og politiske undertrykkelse i 1970- og 1980'erne. Omkring halvdelen af landets befolkning bor i hovedstaden Montevideo.

Vi har været i Uruguay 1 gang, nemlig på rejsen Argentina, Chile og Uruguay.

Læs vores fakta om landet her...
Rejsetidspunkt
Perfekt                        
                        
Middel                        
                        
Dårlig                        
Måned
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Dagbogsberetninger fra rejsen : Argentina, Chile og Uruguay
24-11-2005: Sejltur til Colonia, Uruguay25-11-2005: Ankomst til Montevideo
Billeder fra Uruguay
Colonia (11 billeder)Montevideo (9 billeder)