Rio de Janeiro, Brasilien: Bytur i Lapa 
  Lørdag den. 08-05-2004

Vi startede dagen med at gå ned på Copacabana stand, da en af de andre gæster på hostellet skulle være med i en surf konkurrence. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, så det var en perfekt dag at tilbringe på stranden.

Bølgerne på stranden var enorme - flere meter høje og skyllede langt op på stranden, så det var ikke en god dag at bade.

Vi kunne dog ikke helt finde, hvor konkurrence blev afholdt, da stranden er utrolig lang. I stedet kom vi forbi stedet, hvor der skulle afholdes en beach party om aftenen.

Der vandrer altid en masse sælgere rundt på stranden, og i dag var ingen undtagelse. De sælger måske ikke ting i topkvalitet - men billigt er det. Jeg købte en plastik strandtaske for 10 reais, og Honny købte en halskæde for 5 reais.

Da vi snart tager længere sydpå til mindre byer og øer, hvor det ikke er muligt at hæve penge, har vi måttet hæve en del penge, så vi har nok til, vi kommer til en storby igen.

Jockey klubben er populær i Rio, som vi aflagde et besøg om eftermiddagen. Det kostede kun 1 real i entre til de billige rækker. Vi kunne ikke komme ind det dyrere sted, da vi havde sandaler på. Vi satsede 60 reais i alt og tabte det hele. Det lykkedes os at sætte penge på de heste, der kom allersidst begge gange:)

Om aftenen tog vi ud til Lapa, som skulle være et godt fest område. Det skulle også være en del af Rio, hvor man skal passe lidt bedre på, da mange folk er fattige. Vi fandt en restaurant, hvor menukortet kun var på portugisisk, men heldigvis kom der os en til undsætning.

Da vi sad og spiste, vendte en fyr sig pludselig om ved nabobordet, og spurgte på dansk, om vi var fra Danmark. Vi blev vildt chokerede, da han var brasilianer - og talte dansk. Det viste sig, at han havde studeret i Danmark i 1 år. Han talte forbløffende godt dansk, vi blev vildt imponerede.

Vi havde ikke lyst til at gå rundt i kvarteret, så vi tog en taxi hen til en samba bar, som Adriana på vores hostel havde anbefalet. Baren var rigtig god - ingen turister kun brasilianere. Vi lærte at danse samba og drikke tequila :)

Igen blev vi totalt overrasket, da en fyr, der meget lignede en brasilianer, pludselig snakkede dansk til os. Han var halvt dansk og halvt spansk, men boede i Danmark.

Underligt at gå i flere dage uden at møde en eneste dansker og så møder vi to på 1 aften.

Foruden at møde dansktalende personer, mødte vi også den brasilianske udgave af Chuck Norris :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)