Vulkan Cerro Negro, Nicaragua: Vulkan surfing 
  Fredag den. 16-01-2009

En af de største attraktioner i Leon er vulkan surfing, som blev opfundet af ejeren af Big Foot Hostel. Han eksperimenterede med mange forskellige materialer, før han fandt det rigtige. Han surfede ned af vulkan Cerro Negro på køleskabsdøre, ski, surfboard etc, inden han fik udviklet det helt rigtige bræt til denne sport.

I dag sidder de fleste ned på bræddet og holder fast i en snor. Nogle står også op, men det er en meget stejl vulkan, hvor man drøner ned ad en 41 grader stejl væg. Rekorden er 76 km i timen. Hvilket er ufatteligt stærkt.

Vi var de først, der drønede ned ad bakken i ført en gul kedeldragt og sikkerhedsbriller. Dog ikke med 76 km i timen. Vi bremsede med fødderne, så små vulkansten føg om ørene på os. Det var lidt af en overvindelse af sætte sig på brættet og blive skubbet ud over kanten. Men vi gjorde det :)

Turen koster 23 usd pr mand samt 100 cordoba i entre til vulkan området. Det er en sjov oplevelse, men husk rigtige sko - ikke sandaler - det gør det hele lidt nemmere.

Cerro Negro ligner et stort sort bjerg bestående af størknede lavasten. Den er i udbrud ca hvert 7 år. Sidste gang, den var i udbrud, var i 1999, så der forventes snart en ny eksplosion.

Overnatning - Big Foot Hostel, Vulkan Cerro Negro, Nicaragua
Adresse:Ave Santiago Arguello mellem gade NE y 2a NE
Godt:Området er sikkert. Overfor ligger et andet godt hostel, hvis Big Foot skulle være optaget.
Skidt:Der er ingen bad og toilet på værelset. Flere siger, de har fået stjålet ting.
Karakter:3   Pris:   75,79 kr. (13 USD) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)