Granada, Nicaragua: På kanten af en vulkan 
  Onsdag den. 14-01-2009

Nicaragua er rig på vulkaner. Hele vejen igennem midten af landet ligger der store kæder af vulkaner, hvor flere er aktive. Lige uden for Granada ligger byen Masaya, som huser en af de konstant aktive vulkaner. Den sprutter ikke lave ud hele tiden, den damper bare konstant. Det betyder, at det er muligt at kigge ned i vulkanen.

Sigtbarheden ved vulkanen er lav pga alle svovl dampene, som også lugtede meget. Man kan ikke fysisk komme helt hen til kanten og kigge ned i krateret. Regeringen er vel bange for ar folk skvatter ned i vulkanen. Vulkanen er ikke særlig høj, hvorfor den er tilgængelig for alle. Man kan faktisk køre hele vejen derop.

Ved siden af krateret er der højere klipper, hvorpå der er bygget en lille udsigtspost, så man bedre kan kigge ned i selve krateret. Pga dampene anbefales det kun, at man opholder sig 15-20 min oppe på selve udsigtsposten.

Man kan sagtens selv tage en taxi til Masaya og se vulkanen. Det er ikke nødvendigt med en guide - det er bare en dyr ekstra udgift. Nede i byen Masaya er der et godt marked med et stort udvalg af souvenirs.

Granada er en utrolig smuk by med gamle kolonibygninger, der er malet i de smukkeste farver. Koncentrationen af de farverige huse og hyggelige gader er størst i Centro Historico - som navnet også antyder :) Denne bydel er også den sikreste at bo i. Prøv at gå rundt om Cental Park og ned ad Calla La Calzada. Her ligger det ene smukke hus efter det andet side om side.

Vi sad og spiste i siden af Calle La Calzada om aftenen. Flere børn samlede sig ude på gaden, hvor de prøvede at tjene penge ved at optræde. De stod og klappede af hinanden for at skabe opmærksomhed. De snurrede rundt på hovedet. Prøvede at lave forlæns og baglæns saltomortaler. De var ganske unge, så de var ikke særlige gode endnu :)

Overnatning - Bearded Monkey, Granada, Nicaragua
Adresse:avenida 14 de septiembre
Godt:Gratis internet. Fine fællesarealer. Ligger i et godt kvarter.
Skidt:Var uden vand hele dagen indtil kl. 21 om aftenen.
Karakter:7   Pris:   110,77 kr. (19 USD) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)