Siem Reap, Cambodia: Siesta i Siem Reap 
  Tirsdag den. 30-10-2007

Denne dag blev brugt til ren afslapning. Vi havde lidt tunge hoveder efter gårsdagens bartur, så vi bestemte os for at tage den første afslappende dag på denne tur.

Siem Reap er en lille by, hvor man kan gå rundt til det meste. Vi hang ud i byen den dag. Shoppede lidt på det lokale marked og slappede af med en times kropsmassage. Hvilket var skønt, da vi havde ømme ben efter at have set Angkor Wat i går.

Folk i Cambodia har et andet forhold til mad, end vi er vant til. Høns bindes sammen i fødderne i bundter og transporteres levende rundt på motorcykler. Smågrise stoppes ind i flettede kurve, som stables oven på hinanden på motorcyklen.

På alle markeder er der afdelinger, hvor man kan købe mad - kød, fisk, frugter og grøntsager. Det lugter vildt, når man går forbi. Kvinder sidder ved en lille bod og skærer kød ud, som ligger fremme i solen til, det bliver solgt.

Der spises næsten hvad som helst. Slanger, edderkopper, indvolde etc. Vi har prøvet at spise et ben fra en bjergedderkop. De kendte ikke navnet på edderkoppen, men den var stor...

Det er billigt at spise på restaurant. Især khmer (cambodjanske) retter er billige. En hovedret koster ca. 3 dollars. Mad er ikke vildt krydret. Det passer meget godt til vores maver. Karry suppe med kylling, kokos og ris findes ofte på menukortet og smager vildt godt.

Khmerne selv spiser ris og grøntsager hver dag - men får ikke altid kød til. Det er højest 1% af befolkningen, man kan kalde for tykke. Og de er endda slet ikke så tykke :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)