Jeju City, Sydkorea: Vulkanbestigning - Hallasan 
  Fredag den. 23-09-2011

Der er 4 ruter op på toppen af Sydkoreas højeste punkt, som er vulkanen Hallasan. 2 af ruterne går hele vejen op til toppen kaldet Baekrokdam. De 2 andre stopper tidligere, da vegetationen skal have lov til at vokse bedre frem. Uanset hvilken tur, man vælger, kan den gennemføres uden guide.

Gwaneumsa ruten byder på den bedste udsigt, og den tager dig hele vejen op til toppen. Hver vej er 8,7 km og tager 9 timer i alt.

Seongpanak ruten er den længste, og opstigningen er den mindste stejle. Denne rute tager dig også hele vejen op til toppen. Hver vej er 9,6 km og tager 9 timer i alt.

Eorimok ruten er den mest populære opstigning, da den kan kombineres med, at man tager Yeomgsil ruten ned. Ruten tager dig desværre ikke hele vejen op til toppen. Hver vej er 4,7 km og tager 2,5 time i alt.

Yeongsil ruten er den korteste af alle 4 ruter. Den er nem at kombinere med Eorimok, hvis man ikke ønsker at gå den samme tur 2 gange. Hver vej er 3,7 km og tager 1,5 time i alt.

Vi valgte at kombinere Eorimok og Yeongsil. Det er en god rute, hvor man sagtens kan nå at få pulsen op. Turen er ikke for gangbesværede, så bliver det for stor en udfordring. Der, hvor de 2 ruter støder sammen, er der bygget nogle hvilehytter. Der er også en lille nudel-shop, hvor man kan få stillet sulten. Husk al affald skal man selv bære ned igen, der er ingen affaldsspande opstillet nogle steder. Det er smukt at sidde oppe i bjergene, spise nudler efter en god omgang motion, bare slappe af og samle kræfter til nedturen.

De lokale er igen klædt på efter de nyeste trends inden for outdoor-gear. Det er et syn, som er sjovt st se. Man kan kun være misundelig på deres flotte udstyr...måske tænker en sindig dansker, at nogle er gået lidt over gevind :o)

Det er gratis at bestige Hallasan, man skal kun betale for parkering, hvis man selv er kørende. Vi tog bussen begge veje - det er super billigt. I alt kostede det kun 3.500 won pr. person.

Overnatning - Tapdong Hotel, Jeju City, Sydkorea
Adresse:Haejingno, Jeju-Si
Godt:PC på værelset og meget pæne og store værelser
Skidt:Folk i receptionen taler meget dårligt engelsk
Karakter:7   Pris:   225,00 kr. (45000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)