Seoul, Sydkorea: Sight seeing i Seoul 
  Søndag den. 18-09-2011

Morgenmaden på vores lille hostel består af toast, marmelade, te og kaffe. På rigtig mange restauranter - også på vores hostel - er der en vandtank med koldt og varmt vand til fri afbenyttelse. Så ofte betaler man ikke for vand på restauranterne - lækkert.

Det varme vand bruges til kaffe eller til deres elskede nudler :o)

Metroen dækker stort set hele byen, så vi undgår trafikken. Vi hoppede af ved stationen Anguk exit 3, hvorfra der kun var en lille gåtur op til området Bukchon Hanok Village, som huser koreanske boliger i gammel traditionel stil.

Området er stadig beboet af helt almindelige mennesker, så man skal vise hensyn. Derfor er der heller ingen indgangsbillet. Området er desværre ikke tæt bebygget med de gamle smukke huse, så man skal vandre lidt rundt i de smalle gader. Hvis huse restaureres, er det i harmoni med de gamle dyder. Tegltag, øverste del af muren er bindingsværk, og nederste del af muren er granitsten. Døren er af træ med store jernnagler. Der er stort set ingen vinduer.

Til begge sider i gåafstand ligger Seouls 2 berømte paladser: Gyeongbokgung og Changdeokgung.

Gyeongbokgung er blevet genopbygget flere gange, så det er ikke "gammelt" at se på. Entre koster 3.000 won. Hver time er der vagtskifte, hvor de uniformerede soldater skifter plads. Japanerne har ødelagt det 2 gange under deres besættelse - først i 1592 og dernæst i 1895, hvor Japan atter havde besat landet, som de regerede over frem til 1945, hvor USA smed en atombombe over Japan, så de blev tvunget til at trække sig tilbage.

Man behøver ikke at betale for at se vagtskifte og de flotte uniformerede vagter, dem kan man allerede nyde ved indgangsporten, hvor man har adgang til en stor gårdsplads.

Seoul Tower ligger i den sydlige del af byen midt inde i en park. Seoul er flottes om aftenen, når de mange tusinde lys og neonskilte tændes. Det kan anbefales at tage en "city night walk" rundt i byen, hvor turen afsluttes oppe ved Seoul Tower. Turen op til Tower kan klares på fod, cable car, i bus eller i taxi. Vi kom med metroen, så det letteste for os var at tage en taxi. Vi fandt så flere lokale iført sportstøj eller på cykel ude for at motionere. Andre tager herop på date, da det er meget romantisk at stå og kigge ud over byen. Det er også muligt at forevige sin kærlighed ved Seoul Tower. Oppe i tårnet kan man hænge sin lille træbrik med en kærlighedserklæring op på en stor magnet søjle. Ude ved rækværket, som omkranser Tower, kan man hænge sin egen lille hængelås, som tegn på evig kærlighed.

Der er 2 restauranter oppe i Tower, en koreansk og en fransk, med udsigt over hele byen. Der er selvfølgelig også en "observatory" etage for dem, som bare gerne vil nyde udsigten. Under tower ligger der en shoppingarkade, hvor det også er muligt at spise - men med mindre fin udsigt over byen.

Entre til observatory etagen koster 7.000 won pr. billet. Den koreanske restaurant koster 44.000 pr. person inkl entre og buffet. Den højest beliggende og dyreste restaurant er den franske restaurant, hvor set menu koster 75.000 won. Her findes selvfølgelig den flottes udsigt, men hvis det lyder dyrt, kan man også få en rigtig fin udsigt over byen fra terrassen rundt om Tower, som er ganske gratis. Her står alle de unge forelskede par og nyder udsigten.

Vi valgte at spise på den koreanske restaurant. Vi havde valget mellem 4 hovedretter med tilhørende buffet. Kvaliteten af maden var fin , men det var helt sikkert udsigten, vi betalte for her. Vi har fået lige så god mad på de mindre restauranter nede i byen til meget billigere penge, men udsigten er helt i top.

Vi tog bussen ned i byen igen, hvor vi faldt i snak med et lokalt ægtepar, der havde fejret deres 29. bryllupsdag oppe i den fine franske restaurant i Seoul Tower. Han talte fremragende engelsk grundet hans arbejde med IT, hvor han bl.a. havde rejst i Danmark og Holland. De viste os vej til området kaldet Itaewon, hvor koncentrationen af turister skulle være størst.

Man kan ikke sige, at der er mange turister i landet - hovedparten er fra andre asiatiske lande. Turister fra Europa er et sjældent syn, derfor er befolkningen heller ikke så god til engelsk. Indtil videre synes vi dog, at det virker som om, at de er bedre til engelsk, end folk generelt i Kina er. Selv i Itaewon er der ikke mange turister.

Grunden til, at der netop skulle være mange turister her, er, at under Korea krigen havde det amerikanske militær en base her. Derfor kan man især møde amerikanske turister i dette område - bl.a. på Seoul Pub. Stedet har en god atmosfære, og er en god blanding af lokale og turister. Bartenderne er også gode til engelsk.

Vi faldt i snak med en koreansk forretningsmand, der gav os sit kort, så kunne vi altid skrive, hvis vi fik brug for hjælp. Ligesom i Kina, så havde han taget sig et engelsk navn, da de koreanske ord kan være en udfordring at udtale for andre end de lokale :o) Han hed Steven.

Overnatning - Stay Korea Hostel, Seoul, Sydkorea
Adresse:566-4, Yeonnam-Dong, Mapo-Gu, Seoul
Godt:Engelsk talende ejer. Rent og pænt over det hele. Gratis Wifi og morgenmad.
Skidt:Toilet og bad på gangen
Karakter:7   Pris:   250,00 kr. (50000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)