Dubai, Forenede Emirater: Shopping i gamle Dubai 
  Søndag den. 09-01-2011

Før der blev bygget de mange gigantiske malls, shoppede folk på markeder, som kaldes for souq. I de gamle bydele kan man stadig finde disse souqs - Bur Dubai souq byder på tekstiler, Deira Spice souq har et stort udvalg i krydderier og lige ved siden af ligger Deira Gold Souq, som siges at have et af verdens bedst ry, når det kommer til guld.

Deira Gold byder på de billigste priser i verden, men guldet har den bedste kvalitet. Hvis en sælger siger, at smykket er i 22 karat guld, ja, så taler han sandt. Der er meget strenge regler på området, så kunderne kan føle sig sikre på kvaliteten.

Sikkerhedsforanstaltninger i butikkerne er utrolig lav. Der er intet gitter for vinduerne. Kun et tyndt glas. Men sikkerheden er stor, så ingen frygter indbrud og tyverier.

Vi fulgte efter en tysk rejsegruppe ind i en guldbutik. De havde udvalgt en butik, der er i guinness rekordbogen for at have verdens største guldring, som vejer 15 kg og koster 2,5 mio usd.

Jeg tænkte, at siden den tyske guide havde udvalgt denne butik, turde jeg godt købet et guldarmbånd. Nu er jeg den glade og fattige ejer af et 22 karat guldarmbånd til 310 euro. Vi fik presset prisen ca. 800 dkk ned. Honny fik pruttet en lille læderpung med i købet :o)

Regent familien i Dubai har stor fokus på, at når olien slipper op, at Dubai så ikke glider tilbage til kun at være en lille havneby. Derfor gør Sheik Maktoums alt for at tiltrække turister, og man må sige, at det er lykkedes ham. I dag er Dubai en blanding af gammelt og super nyt. Der er kontraster overalt. Beduiner, der drøner rundt i porscher. Skyskrabere med glas og stål facader med ørkenen i baggrunden. Kvinder med burka der har været inde for at shoppe i trendy tøjbutikker.

Overnatning - Arabian Park Hotel, Dubai, Forenede Emirater
Adresse:Oud Metha Str. 1. Jadaf, Dubai
Godt:Flot udsigt. Hyggelig bar og poolområde
Skidt:Morgenmad er ikke inkl.
Karakter:6   Pris:   325,72 kr. (325,72 DKK) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)