Dubai, Forenede Emirater: Bombemand om bord på flyveren 
  Fredag den. 07-01-2011

Sneen på de danske og tyske veje gjorde turen til Hamborg Lufthavn længere end normalt. Det var godt, at vi kørte hjemmefra i god tid. Vi kunne lige nå at spise, inden vi skulle tjekke ind. Vi fandt en rigtig lokal restaurant, hvor vi nød tysk specialitet - wienerschnitzel - inden turen gik videre mod Dubai med en mellemlanding i Istanbul. Vi fløj med Turkish Airlines.

Flyveren fra Istanbul til Dubai var desværre 50 min. forsinket. I princippet gjorde det ingenting for os, da vi ankommer til Dubai om morgenen, hvor det alligevel er for tidligt at tjekke ind på hotellet. Så en senere afgang var helt fint. Årsagen var, at flyveren skulle udskiftes med en anden, hvilket ville tage lidt længere tid at klargøre.

Da flyveren skulle til at lette, blev der pludselig forvirring i kabinen. Meget af snakken foregik på tyrkisk, så vi kunne ikke følge med i, hvad der skete. Over højtaleren bad kaptajnen passagererne om at forholde sig i ro.

Kabinepersonalet havde taget en person med ud. Nu gik de rundt, åbnede skabe og tjekkede toiletterne. En tyrkisk mand så ud til at kende den ene steward. Han fik i hvert fald besked om, hvad der foregik. Han var så venlig at oversætte for os: En russisk passager havde sagt, at han havde en bombe med om bord på flyveren. Bare rolig sagde tyrkeren: Det er kun en dårlig joke, men kabinepersonalet skal tage det seriøst, så de har taget manden ud for at forhøre ham, og han får sikkert ikke lov til at komme med flyveren igen.

Efter sådan en besked var vi ikke sikker på, om vi havde lyst til at flyve videre. Kabinepersonalet ledte ikke systematisk i flyveren. Det så ud som om, at de åbnede tilfældige overskabe for at tjekke håndbagagen. Men de sagde, at de gjorde præcis, som deres procedure forlangte af dem...

Der var mange russere med flyveren. Flere af dem sad og sagde "boom, boom". De syntes, at det var hylende morsomt, at en havde joket med en bombe om bord. De så slet ikke ud til a tænke på alle de mange folk, som ville ankomme for sent. Som måske ville gå glip af deres næste fly. De mange penge, som det koster flyselskabet at forsinke et fly.

Men vi ankom heldigvis sikkert til Dubai :o)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(næste dag)