Rio de Janeiro, Brasilien: Rio De Janeiro set ovenfra 
  Tirsdag den. 04-05-2004

Vi vågnede meget tidligt - klokken 5 - da vores indre-ur stadig er stillet efter dansk tid. Klokken 6 gik vi ned for at spise morgenmad, da vi gerne ville have en tidlig start på dagen.

Vi havde fået et tip fra en ven om et godt hostel, som vi ville flytte hen på. Taxichaufføren havde ikke svært ved at finde adressen, men da det stadig var tidligt om morgenen var "hostellet" ikke stået op endnu. Vi blev modtaget af Adriana i morgenkåbe. Der var ikke flere dobbeltværelser ledige, så vi blev indlogeret på et dorm. Det kostede 30 reais pr person. I morgen kan vi få et dobbeltværelse, som koster 80 reais pr nat.

Det første, som vi skulle have ordnet, var vores flybilletter, da vi bliver nødt til at tage hjem en uge for. Vi tog metroen, 2 reais pr billet, downtown for at finde Lufthansas kontor, som viste sig at have flyttet adresse. Efter lidt søgen fandt vi den nye adresse, hvor security var i top. Vi blev registret med pasnummer og billede, før vi fik lov til at komme ind i bygningen. Vi fik hurtigt ændret vores billetter, men måtte betale 100 dollars for en ændring.

Vi ville gerne op at se Sukkertoppen, Sugar Loafe, men først tog vi tilbage til hostellet, da det ikke er fornuftigt at gå rundt med pas og billet på sig.

Bus nr 511 kører direkte til Sukkertoppen og koster kun 1,5 reais. Folk er meget venlige og hjælpsomme, selvom de ikke forstår ret meget engelsk, så vi fandt vores stop uden problemer. The Cable wagon koster 30 reais pr person og kører hele vejen til toppen, hvor der er en flot udsigt over Rio.

Det er også muligt at se Rio fra en helikopter, hvor en tur koster 150 reais pr person. Vi havde aldrig prøvet at flyve i helikopter før, og chancen for at se Rio fra en helt anden vinkel var lokkende - så vi tog en tur. Det var vildt spændende. En flyveturen i helikopter kan slet ikke sammenlignes med et fly. Vi så Cristus statuen og Copacabana oppe fra - vildt flot.

I busturen tilbage til hostellet overså vi vores stoppested, så vi endte på Ipanema beach. Den er ligeså flot som Copacabana, men bølger er også tilsvarende store, så vi gik ikke ud for at bade.

Det bliver tidligt mørkt i Brasilien - allerede klokken 18, så vi tog en taxi op til Cristus statuen for at nyde solnedgangen over Rio og se lysene blive tændte. For at komme op på bjerget til den kæmpe store statue, kan man enten tage en taxi eller "trem", som er et lille tog, der kører igennem junglen. Vi valgte toget - 30 reais tur/retur.

Vi havde ikke spist siden klokken 6 i morges, så maverne var ved at være godt sultne. Vi fandt et sted, hvor man betaler pr kilo, som er en meget anvendt metode i Brasilien.

Tilbage på hostellet faldt vi i snak med andre rejsende, som gav rejsetips. Nu ved vi, hvor man finder barerne henne - Lapa.

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god