Amman, Jordan: Kings Highway- en tidsrejse 
  Torsdag den. 10-11-2011

I dag satte vi kursen tilbage mod Aqaba via Kings Highway, som snor sig flot igennem bjergene. Men det betyder også, at køretiden forlænges væsentligt, så man skal have god tid, hvis denne rute vælges. Undervejs er det dog muligt at dreje fra til både Desert Highway og Dead Sea Highway.

Kings Highway er som en rejse tilbage i tiden. Der er mange historiske stop undervejs, så udover en fantastisk flot natur er der også mange ting at se.

Mount Nebo er bjerget, hvorfra der er udsigt over Jordandalen og Israel. Det var her Moses ifølge Det Gamle Testamente fik det forjættede land forevist. Vi sprang dog denne attraktion over, så vi havde mere tid på de snoede bjergveje, der virkelig giver en flot udsigt over området.

Karak er byen med den gamle borgruin, hvor både mamlukker og korsriddere havde til huse. Mange vælger at springe denne attraktion over til fordel for Petra - og det kan stærkt anbefales. Vi synes ikke, at ruinen var noget særligt. Vi har tidligere besøgt Petra, så derfor stoppede vi ved Karak. Petra er i en helt anden kategori end Karak, som bare er en enkelt borgruin. Petra derimod er faktisk spændende og består af en hel by, der er hugget ind i klipperne. Bl.a. har Indiana Jones optaget en film her. Petra SKAL ses :o)

Dana Naturreservat byder på vandreture af forskellige længder. Det er et område på 308 km². Området består af flotte bjerge og dale med sjældne planter og dyrearter.

Det tager virkelig lang tid at komme frem ad de snoede bjergveje, så vi måtte springe Dana over. Efter Karak drejede vi ud mod Desert Highway, som går lige ud gennem ørkenen. Det var nødvendigt, hvis vi ville nå tilbage til Aqaba, inden det blev mørkt. De lokale har det med at parkere de mærkeligste steder. Alle biler har ikke lige meget lys på, så det gør det endnu svære at køre i Jordan :o)

Heldigvis nåede vi tilbage inden mørkets frembrud, så vi kunne aflevere bilen uden skrammer hos biludlejningsfirmaet, Thrifty.

Vi spiste aftensmad på en fiskerestaurant, Floka, som ligger tæt ved Captains Hotel i Aqaba. Vi bestilte kun 2 forretter og 1 hovedret. Alligevel var portionerne så gigantisk store, at vi kun kunne spise halvdelen. Det smagte godt, men vi havde desværre begge lidt problemer med maverne dagen efter.

Vi sluttede aftenen af på en irsk bar, som også ligger tæt ved Captains Hotel. Det var et anderledes koncept :o) Kun én irsk øl og personalet var alle fra Rusland eller Hvide Rusland, så hverken personalet eller indretningen mindede meget om andre irske pubber.

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)