Arequipa, Peru: Rafting og razzia i Arequipa 
  Fredag den. 05-11-2010

Lidt forsinket rullede vi ind i Arequipa kl. 8.30 om morgenen. Det er fint at blive transporteret om natten, mens man sover. Denne by ligger lidt oppe i højderne (2350 m), men ikke nok til at man kan begynde at mærke noget.

Denne by har et stort udvalg af aktiviteter såsom rafting, ridning, trekking, bjergbestigning etc. Vi kastede os først ud i rafting på Rio Chili, som har fald i kategori 2, 3 og 4. Det er nok til, at det er sjovt at suse ned af floden, uden at der er risiko for at vælte. Det kostede 21 usd pr. person.

Vi fik våddragt, hjelm og redningsvest på, så vi kunne "roligt" falde i vandet. Undervejs stoppede vi ved en klippe, hvorfra man kunne springe 3 meter ned i floden, hvis man havde modet.

En studerende tog billeder af os undervejs, når vi susede igennem faldene. Bagefter kunne man købe CD´en for 20 S.

Rio Majes byder også på en forholdsvis rolig flod, mens Rio Cotahuasi og Rio Colca er til dem, der ikke kan få det vildt nok.

Plaza de Armas er flot udsmykket med springvand, bænke, træer og blomster. Bygningerne er fra kolonitiden og smukt bevaret. De omkringliggende veje er fyldt med barer, restauranter, butikker og rejsebureauer, der alle gerne vil sælge en tur til dig. Der er kamp om turisterne.

Vi har spist meget lokalt, hvorfor vi bestemte os for at spise på en finere restaurant, Chicha, som har fået gode anbefalinger i Lonely Planet. Maden var super god og lækkert anrettet. Retterne var peruvianske, og der var kælet for detaljerne. Forret, hovedret, en flaske vin, vand og cola kostede 179 S. Det er super dyrt i dette land, men sammenlignet med danske priser på en fin restaurant er det jo ingenting.

Vi hoppede videre til barer, hvor der var happy hour hele aftenen. 2 x Pisco Sour, 2 x Caprihina, 2 x Mojitos etc. kostede kun 12 S. Vi faldt i snak med flere lokale, der kun kunne tale spansk, så vores ordforråd blev sat på prøve og udvidet den aften.

De lokale minder os ofte om, at man ikke skal taget let på sikkerheden. Indtil videre har vi ikke oplevet noget, der har gjort os urolige, men pludselig blev vores fredelig salsabar stormet af 25-30 politifolk. Lyset blev tændt, og musikken stoppede. I 15 min. gik politiet rundt for at afhøre og tjekke folk. Vi var i selskab med en mand fra Lima, der aldrig havde oplevet sådan en razzia før.

Ude på gaden var der proppet med politifolk, som stod og observerede. Vi havde ca. 750 meter hjem til vores hostel, hvor vi kom forbi 100-150 politifolk, som var bare på den strækning. De var overalt. Politiet sagde, at vi ikke kunne gå de 750 meter hjem. Om dagen er området fint, men om aftenen er det alt for usikkert at gå rundt. De stoppede en taxi til os, tjekkede chaufførens kørekort og ID. Vi havde kun kørt 10 meter hen ad vejen, så blev bilen stoppet af politiet igen. Chaufføren måtte stige ud, ID blev tjekket igen, og han skulle puste i en alkoholmåler, inden vi fik lov til at køre videre.

Det lignede en krigszone med alle de politifolk og politibiler. Hvis byen er så fredelig, er der jo ikke brug for så mange politifolk på ét sted...

Overnatning - Posada Misti House, Arequipa, Peru
Adresse:Calle Alvarez Thomas 204A, Cercado, Arequipa
Godt:Ligger centralt
Skidt:Alt for lydt. Man kan mærke i gulvet, når folk går i de andre rum
Karakter:4   Pris:   77,20 kr. (40 PEN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)