Tehran, Iran: Hellig fredag i Darband 
  Fredag den. 30-10-2009

I dag er det fredag og helligdag, så bazaren i Kashan er lukket. Den skulle ellers være et besøg værd. I stedet for fortsætter vi turen i bus videre mod Tehran. 3 timer i bus koster 33.000 riel pr person. På hver eneste bustur har vi fået udleveret en drikkejuice og et stykke kage. Ofte er sæderne og mellemgangen i bussen dækket til med persiske tæpper for at beskytte mod slid.

Mange ynder at tage til Darband - det nordlige Tehran - om fredagen. Om vinteren er det et skiområde. Om sommeren kommer mange for at vandre. Trafikken er mere og mere kaotisk, jo nærmere man kommer Darband. Alle - de rige - vil derop. Fra bunden af bjerget og op de første kilometer er der små madboder, tehuse og restauranter. Det er de rige, som kommer her. Mænd og kvinder har helt styr på moden, og tørklædet hos kvinderne er minimal - det dækker kun liige det øverste af hovedet.

Darband og området omkring er hjemsted for de rige. Det ses tydeligt på bygningerne, valg af forretninger og meget trendy fast food restauranter. Her kommer jetsettet for at blive set! Aktiviteterne i Darband er størst om fredagen, hvor alle har fri. Man kan hurtig bruge nogle hyggelige timer med at gå rundt blandt folk, spise frokost og tage skiliften til toppen for at gå ned.

Hvis man har det rigtige udstyr, kan man gå hele vejen til toppen af Mount Damavand. Der er en hytte i ca. 4000 meters højde, som man kan overnatte i, inden man næste dag går det sidste stykke mod toppen, som er 5671 meter. Damavand er bedst at bestige i sommerperioden - dvs fra ca april-oktober. Derefter kan der nemt forekomme kraftige vinde og sne.

Man kan tage metroen en stor del af vejen til Darband - så undgår man også den kaotiske trafik, som opstår, når alle vil samme vej. Metroen er dog ikke bygget helt færdig endnu. Da vi var der, kunne man køre så langt som til Gholhak. Derfra og til Darband kørte der minibusser - 10.000 riel pr person.

Man får desværre meget lidt hotel for sine penge i Tehran. Priserne er dyre og kvaliteten er ofte meget skuffende. Vi tjekkede først ind på et budget hotel. Receptionen er ofte fin, hvor imod standarden på værelserne ofte er meget dalende. Vi fortrød hurtigt vores valg af hotel - også taget i betragtning at det er vores sidste nat på rejsen. Så i stedet for flyttede vi over på det 4 stjernede hotel kaldet Ferdowsi Grand Hotel.

Der er en pool, men der er desværre kun adgang for mænd :( Tilgengæld er der både BBC og CNN, hvilket er meget usædvanligt her i Iran.

Hotellet var vært for et stort bryllup. Vi blev inviteret med, men festen er opdelt. Kvinder i et rum og mænd i et andet rum. Ingen alkohol men masser af dans og høj musik.

Overnatning - Ferdowsi Grand Hotel, Tehran, Iran
Adresse:Off Ferdosi St.
Godt:4 stjerner. Fine omgivelser. Stort rum. Central beliggenhed.
Skidt:Poolen er kun for mænd. Lidt dyrt i forhold til prisniveauet i landet.
Karakter:6   Pris:   600,00 kr. (1200000 IRR) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)