Amsterdam
10-10-2002 - 13-10-2002

Har du brug for at komme lidt væk, så ligger Amsterdam indenfor rækkevidde. Det tager kun 8 timer at køre til tulipanernes hjemby fra Århus.

Amsterdam har knap 800.000 indbyggere og er hovedstaden i Holland. Hvert år besøger 4,2 millioner turister byen. Mange af dem benytter sig af sig af en af europas mest trafikerede lufthavne, Schiphol, der ligger i udkanten af byen. Leidseplein er et af byens hot spots, og her ligger cafeer, restauranter, natklubber og biografer tæt. Amsterdam er også museernes by - fra de store kendte som Rijksmuseet med 7 mio. kunstværker og Van Gogh Museet til de mindre kendte som Amstelkring Museum. Der venter dig også kanalrundfart, huset hvor Anne Frank boede, shopping, hyggelige restauranter, barer mm.

Se billeder fra vores weekend, og hvordan alting ikke behøver at blive arrangeret hjemmefra i forvejen. Det er nok at pakke en lille kuffert og sætte kurs mod Holland. Det er mere et eventyr, hvis man ikke helt ved, hvor man skal sove og ikke har planlagt hvert et minut. Tag tingene som de kommer. Undgå stres ved ikke at have et planlagt skema over alt det, I skal nå på en weekend.

Oplev de smalle huse, der vidner om en fortid, hvor byggespekulationer også var i højsæde. Se billeder fra vores hotel, hvor vi følte, at vi optrådte på de "skrå brædder". Nyd natteluften eller "duften" af canabis, der er meget udbredt i Amsterdam. Holland er en af de eneste steder hvor milde stoffer er tilladt i såkaldte coffee shops.

De bedste måneder at besøge byen er fra Maj til September, hvor temperaturen er højest. I vintermånederne november til marts er det ligesom det øvrige nordlige Europa bidende koldt med snefald af og til.
    745 dkk svarede til 100 Euro 

Billede kavalkade